FAQ

FAQ

Få svar på dine spørgsmål

...eller Frequently Asked Questions


Her kan du se en oversigt over de spørgsmål, vi oftest bliver stillet - måske svarer de også på dine?



Hvor gammel skal man være for at kunne blive optaget på Skuespillerakademiet?

Man skal være fyldt 18 år for at gå på skolen.


Kan man være ”for gammel” til at blive optaget på Skuespillerakademiet?

Nej. Man kan ikke være for gammel. De fleste af vores elever er mellem 18 og 25 år, og man skal således være indstillet på at arbejde intensivt sammen med unge mennesker. Men alder i sig selv er ikke et fravælgelses-kriterie.


Hvad koster det at gå på Skuespillerakademiet?

Et forløb på daghold koster fra kr. 32.895,- og aftenhold koster fra kr. 18.545,-. Beløbet dækker 18 ugers undervisning samt en studietur til Berlin.


Kan beløbet betales i rater?

Ja, et forløb hos Skuespillerakademiet kan enten betales ”all in one” eller over 4 rater.


Hvad er forskellen på dag- og aftenhold? Og hvorfor er prisen forskellig?

Et daghold løber fra kl. 9:00 til kl. 16:15, mens aftenhold er fra kl. 19:00 til kl. 22:15. Du får således dobbelt så mange timers undervisning ved at vælge et daghold samt fag, der ikke er tid til på aftenholdet. Derfor er et forløb på daghold dyrere end aftenhold.


Kan man få SU, mens man går på Skuespillerakademiet?

Nej, Skuespillerakademiet er en selvejet institution og er ikke SU-berettiget.


Hvordan ansøger jeg om at blive optaget på Skuespillerakademiet?

Du går ind under fanebrevet ”Undervisning” på hjemmesiden og vælger "Grundhold". Herfra kan du ansøge om optag på enten dag- eller aftenhold. Efter tilmelding, vil du modtage en mail fra os med information om det videre forløb.


Er der optagelsesprøve forud for optagelse?

Ja, for at kunne blive optaget på Skuespillerakademiet, skal du igennem en optagelsesprøve.


Hvad skal man lave til optagelsesprøven?

Til optagelsesprøven skal du fremføre en monolog på dansk af højest 3 minutters varighed, som du selv vælger og har forberedt hjemmefra, samt synge enten ”I skovens dybe stille ro” eller ”I Danmark er jeg født”.  Herudover vil der være en fælles improøvelse med de øvrige aspiranter. Til optagelsesprøven vil rektor Troells Toya fortælle mere om forløbet på skolen og der vil også være tid til spørgsmål og en omvisning.


Skal man have erfaring med at spille teater for at kunne blive optaget på Skuespillerakademiet?

Nej, der kræves ikke forudgående erfaring med at spille teater for at blive optaget på skolen. Nogle ansøgere har spillet meget teater, inden de søger ind – andre kun ganske lidt eller slet intet. Det der er afgørende for, om du kan blive optaget, er din indstilling, din tilgang og din lyst til at arbejde.


Kan man blive optaget på skolen, hvis man ikke kan synge?

Det er ikke et krav, at du har en smuk sangstemme for at kunne gå på skolen. Vi har intensiv sangundervisning og mange elever, der som udgangspunkt "ikke kan synge", kan med teknik og vejledning efter endt forløb synger langt bedre og med større overskud end før.


Kan man bo på skolen, mens man går der eller råder Skuespillerakademiet over studieboliger?

Man kan ikke bo på Skuespillerakademiet og vi har heller ikke adgang til studieboliger. Dog har vi et stort netværk af unge mennesker bosiddende i København, og kan tit hjælpe med at finde et ledigt værelse.


Kan man have et arbejde ved siden af et forløb på Skuespillerakademiet?

Ja, det er muligt at passe et arbejde, mens man går på skolen. Størstedelen af vores elever har et job ved siden af undervisningen.


Er der lektier udover undervisningen?

Der vil være forberedelse til nogle fag. Lektier er typisk at øve monologer, dialoger og sange. I perioder vil der være en del, men som udgangspunkt fylder lektier ikke så meget uden for den almindelige undervisningstid.


Har du stadig spørgsmål?